פחזניות ביס פיקנטיות

אסתי חדד Comments Off on פחזניות ביס פיקנטיות
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

משימת השנה של אתי שקלים, המתמודדת השלישית והאחרונה שמצטרפת לגמר השפית הבאה 5.

השנה אני בשנת שבתון (אמנם עובדת יומיים בשבוע אך זה זניח לעומת העומס שהיה בשנים עברו) והחלטתי לפתח יותר את היצירתיות והמקוריות שהיו בי אך במשך הזמן נדחקו הצידה מפאת העומס הרב ודוחק הזמן. לכן לקחתי את הפחזניות שמאד אהובות עלי ולקחתי אותם למקום פיקנטי ויצאתי איתם לגמרי מהקופסא.. (או מהתבנית..) מתאים מאד לארוח, או לבר חלבי, מראה הפחזניה אומר את שלו והנגיעות הירוקות קורצות. רצוי לההכין כמות כפולה. תהנו!

פחזניות ביס עם נגיעות שום-שמיר במילוי מטבל פטה וגבינה צפתית מטוגנת

המצרכים (כ-30 יחידות):
לבצק:

1 כוס מים
100 גר' חמאה
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח
4 ביצים
חצי כפית שום
גבעול טרי של שמיר

למטבל פטה:
150 גר' גבינת פטה
250 גר' גבינת שמנת תנובה – שום שמיר
3 כפות שמן זית
1/4 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אורגנו יבש
1/8 כפית טימין יבש
כפית נענע קצוצה
כפית אגוזי מלך קצוצים

לגבינה הצפתית:
פרוסות גבינה צפתית
קמח
ביצה
פרורי לחם

לעיטור:
עגבנית שרי חצויה
עלי רוקט
שקדים קלויים

הוראות הכנה:
לבצק:
להרתיח את כל החומרים (פרט לקמח ולביצים).
כשתערובת רותחת, להוסיף את הקמח, לערבב היטב ולצנן. לאחר מכן להוסיף ביצה אחר ביצה עד שמתקבל בצק רך.
להוסיף את השום והשמיר. ליצור בעזרת מזלף את צורת הפחזניות, לאפות 20 דק' בחום 200 מעלות ולקרר.

להכנת המטבל:
לעבד את כל הרכיבים במעבד מזון להוסיף את שמן הזית תוך כדי העיבוד למרקם חלק.

לגבינה הצפתית:
לפרוס את הגבינה לפרוסות, להניח בצלחת קמח, להעביר לצלחת הביצים ולאחר מכן לפרורי לחם ולטגן.

להרכבת המנה:
לפתוח (לא עד הסוף) את הפחזניה, למרוח את המטבל בתחתית הפחזניה ולמעלה להוסיף עלי רוקט, שרי, גבינה צפתית ומעל את השקדים הקלויים.

בתאבון!



0 תגובות